Rychlé a kvalitní svařování – vyberte si ten správný druh

Pokud se ve své firmě neobejdete bez spojování kovů za pomoci svařování, zpozorněte. Představíme vám ty nejzajímavější a nejlepší metody, které můžete použít. Ukážeme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a co od nich čekávat. Velmi záleží například na tom, zda svařujete tradiční, nebo netradiční kovy.

V současnosti se na našem trhu v zásadě nabízí dvě: svařování TIG a MIG – každá z nich se hodí pro trochu jiný typ práce. A co byste o nic tedy měli vědět, aby byly vaše výrobky za všech okolností precizní a bez chybičky?

Jaké kovy je možné svařit metodou MIG

Nejdříve se podívejme na svařování MIG, které patří v současné době k těm nejpoužívanějším. Jde o svařování ochranným interním plynem. Tím se liší od starší metody MAG, jež se dnes také velmi často používá, ovšem u ní se obvykle využívá ochranný aktivní plyn. Inertní plyn brání nežádoucímu přístupu vzduchu ke svarové lázni.

Přečtěte si:  Invertorová svářečka – jakou koupit, aby měla vše potřebné?

A jak vypadá princip tohoto svařování? Svářečka plynule posouvá svařovací drát přes svařovací hořák. Následně se kov taví pomocí elektrického oblouku, a jakmile opět ztuhne, vytvoří se svár. Tento druh svařování je využíván ke svařování mědi (a slitin s jejím základem, tedy především bronzů) a hliníku a jeho slitin.

Metoda TIG si poradí i se silnými vrstvami

Často se také mluví o TIG metodě. Ta zase používá netavící se elektrody – obvykle z wolframu. Na první pohled to vypadá jako nevýhoda, protože při práci potřebujete obě ruce (v druhé držíte přídavný materiál). Ovšem pokud chcete svařit silné vrstvy materiálů nebo nestandardní kovy, je nenahraditelná.

A odborníci si ji pochvalují i ve chvíli, kdy je nutné dosáhnout velmi precizních nebo opravdu malých tvarů. Ale pokud se na svařování necítíte, nezoufejte, a objednejte si ho u odborníků na Ktmetsteel.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *